Студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса, вирішили в якості навчального проєкту порушити тему екології в місті Вінниця і звернути вашу увагу на проблему джерела «Вишенське». Створили відповідну петицію:

– Кілька років тому вінницькі екс-прокурори зареєстрували на своїх батьків релігійну громаду “НЕЗАЛЕЖНА РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ЄВАНГЕЛЬСЬКИХ ХРИСТИЯН-БАПТИСТІВ “ДВАНАДЦЯТЬ АПОСТОЛІВ” та забрали собі у власність земельну ділянку на Вишенському озері. Це родина колишніх прокурорів Попеску та Сувалова а також родичів судді Шлапака. На цій земельній ділянці знаходиться джерело з водою, до якого ходять по воду мешканці мікрорайону Вишенька. За розслідуванням вінницького “Автомайдану” невідомо, яким чином була оформлена власність за 1 га землі на озері, адже відповідні державні структури та органи місцевого самоврядування такій організації земельну ділянку не виділяли. Зараз “12 апостолів” намагаються обмежити вінничанам доступ до води.

Звертаємось до Вінницької міської ради щодо ініціювання повернення земельної ділянки з джерелом у комунальну власність та присвоєння джерелу статусу пам’ятки природи, – пише автор петиції студентка ДоНУ Дар’я Смірнова.

Нагадаємо, цю ділянку уже нарікли “фантомною землею прокурорських апостолів”. Бо серед засновників реліuійної громади, яка заволоділа цією ділянкою, батьки прокурорів Олега та Олександра Попесків, які працювали у Вінницькій обласній прокуратурі.

Яким чином земля та джерело стали приватними, розслідують колишні колеги згаданих прокурорів в облпрокуратурі. А поки триває слідство, джерело знищують – засипають будівельним сміттям. І місцеві мешканці у такий важкий час можуть втратити воду…

Тому студенти закликають усіх небайдужих вінничан підписати петицію: http://bit.ly/3is686c