Тому адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість оголошення приватної військової компанії «Вагнера», пов’язаної з кремлівським олігархом, «кухарем путіна» Євгенієм Пригожиним, іноземною терористичною організацією.

Про це повідомляє агенство Bloomberg.

У росії вербують працівників промислових підприємств та зеків у ПВК «Вагнера». У самій структурі, яка намагається конкурувати в жорстокості з регулярною окупаційною армією рф, діють антигуманні та цинічні правила. Тут вбивають своїх без суда та слідства, а що вже казати про мирне населення України, над яким воєнні злочинці знущаються.

Однак, остаточного рішення про визнання ПВК “Вагнера” терористичною організацією ще ухвалено, повідомляють співрозмовники Bloomberg. На даний час Білий дім і Державний департамент США не прокоментували інформацію.


Переслідування Сполученими Штатами ПВК «Вагнера» покликане стримати діяльність найманців в Україні, а також протидіяти їхньому все більшому впливу в Африці. Угруповання, як і його засновник Євгеній Пригожин, уже перебувають під санкціями США, ЄС і Британії.

Необхідно зазначити, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну «вагнерівці» брали участь у розправах над мирними жителями. До ПВК нині вербують ув’язнених із російських тюрем.

Відомо, що ЄС також може визнати ПВК «Вагнера» терористичною організацією.

Сергій Бойчук