Через постійні обстріли російських окупантів відновити всі пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури протягом цієї зими неможливо, незважаючи на підтримку західних партнерів. Про це заявив голова Комітету з питань енергетики та ЖКП Верховної ради Андрій Герус.

“Обладнання, яке знаходиться на складах у наших європейських партнерів, вже їде в Україну, його швидко передають. Однак протягом цієї зими відновити всі пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури неможливо”, – сказав нардеп від “Слуги народу”.

Він підкреслив, що українська енергосистема знаходиться під постійними обстрілами російських окупантів, в Європі немає такої кількості обладнання, яку потребує Україна, для його виготовлення необхідно не менше шести місяців.

За словами політика, Україна поки що ремонтує об’єкти власними силами, а дефіцит електроенергії компенсує почерговими відключеннями.

Як ми уже повідомляли, російські терористичні війська знищили більше половини енергосистеми України. Досі без світла залишається майже 6 мільйонів абонентів.

Вадим Снігур