СБУ перевірила монастир УПЦ (МП) на Закарпатті, де черниці закликали до “пробуждения матушки-Руси”, повідомили у пресслужбі СБУ.

Співробітники СБУ знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів. Більшість літератури – авторства російських діячів і видана російськими друкарнями. Також під час заходів СБУ знайшла тексти проросійських пісень, якими прославляли “русскую землю”.

Як відомо, подібні «агітки» та заперечення України як держави знайдено при обшуках в Києво-Печерській та Почаївській лаврах, багатьох монастирях, єпархіях. В тому числі літературу знайшли і в Тульчинській єпархії. Митрополиту Іонафану була вручена підозра. Підозра вручена і відомому проповіднику та прозорливому священнику, як його називають, Захарія.

Він у Києво-Печерській Лаврі приймав чимало знаменитостей. Серед них і Алла Пугачова, на яку Захарія надягав шолом Марка Гробокопателя.

Це така шапка, в якій чимало шипів.


І на думку провидця-монаха, як його асоціюють, роблячи боляче голові, людина виганяє з себе нечисть, та наступає просвітління.

До нього було паломництво! Особливо серед бувших регіоналів.

Чи не всі російські зірки намагались потрапити до Захарія за пророцтвом.

Кажуть навіть українські політики їздили за прогнозами щодо долара.

…Але він дав двом друзям різні. От тоді пішов сумнівний «слушок» в «елітах»…. Ну щось по типу, а чи «настоящий цар»?

Чого тут більше - віри чи екзорцизму - судити Вам!

Але в релігії визнані такі методи - такі священники допомагають людині боротись зі злом… але ж де курс долара, а де зло?

Одним словом, цікаво.

Як і те, чому храми, монастирі та лаври цієї церкви стали агітцентрами «руского міра»?

Андрій Власенко