Втрати української армії під час війни, яку розв’язала в Україні Росія, становлять 13 тисяч загиблими. Такі цифри назвали в Офісі президента України. Про це повідомляє радник ОПУ Михайло Подоляк.

“Безперечно, пані Урсула (голова Єврокомісії – ред.) помилилася – це очевидно. Тому вони видалили це відео, прибрали ці цифри – ми маємо офіційні оцінки Генштабу, які озвучує верховний головнокомандувач. Вони складають від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих… Так, у нас більше втрат через поранення”, – сказав радник.

При цьому Подоляк наголосив, що кількість загиблих цивільних українців – “точно не 20 тисяч”. Ця цифра, на його думку, набагато більша, особливо якщо врахувати, скільки масових поховань і катівень знаходять українські військові після деокупації тимчасово захоплених росіянами українських територій.

“Ми кажемо на різних міжнародних майданчиках, що Росія воює не з військовими – там вона програє війну. Вона воює з цивільним населенням”, – констатував Подоляк.


Днями ЗМІ повідомляли, що Росія від початку повномасштабної війни втратила в Україні близько 200 000 своїх військових, включаючи вбитих і поранених тощо.

Перед цим, у заяві президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн щодо втрат України у війні проти Росії була названа цифра, що не відповідає дійсності. Вона мала б стосуватися не лише загиблих, а й поранених військових та цивільних.

Крім того, президент України Володимир Зеленський нещодавно коментував втрати сторін і заявив, що втрати України у війні з РФ в 10 разів менші, ніж російські.

Ще один радник ОП Олексій Арестович допустив, що втрати ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення окупантів, можуть становити від 15 до 20 тисяч загиблими.

Вадим Снігур