Вирішили написати листа і розповісти про корупцію, яка процвітає у нашому районі, а саме, про райагроліс.

Дружину брата керівник оформив до себе в агроліс лісником і одночасно трактористом на МТЗ-82, у якого причіп з маніпулятором, який сам навантажує ліс і розвозить його “на сторону” людям, які цього потребують, хто тримає стрічкові пилорами або людям дрова, і на цьому заробляють немалі гроші, а заодно збагачуються незаконно.

У цього родича є клеймо на ліс, і виписує сам собі документи фіктивні, якщо везе крадений ліс по трасі – на всяк випадок. Проживає він у нашому селі.

Майже кожної ночі він приїжджає додому на службовому тракторі з лісом, з дровами і продає. Ночує трактор у нього біля будинку. В будь-який день, неділю чи святковий день, захотів – взяв бензопилу, сів на трактор і поїхав, а ввечері, вже коли темно, приїжджає і розвозить ліс по людях. Над ним немає ніякого контролю.

Напроти нього проживає сусід, в минулому працював лісником у військовому лісництві, якого вигнали за крадіжку лісу, то тепер він поставив у своєї матері, яка проживає теж у нашому селі, стрічкову пилораму. Він дає йому замовлення на ліс і вечорами, а то й ночами поставляє ліс. І такий собі зробили прибутковий бізнес за рахунок держави.

Сам начальник теж поставив стрічкову пилораму, яка теж дає добрий прибуток за рахунок краденого лісу. А висновок один: агроліс ніхто не контролює, наживаються на ньому, як хочуть. Вам розповідають, що у них все схвачено у районі, правоохоронні органи прикривають цей бізнес, бо самі хочуть жити з грішми.

І в обласному агролісі покривають, ніякої ревізії не проводять, тільки на папері фіктивно показують, що все гаразд, бо за це отримують відкати грішми у конверті?

Ось про це ми вирішили вам повідомити, бо тільки вашій газеті люди довіряють.

Вибачайте, може, що не так, але вже набридло нам дивитись на це беззаконня.

З повагою до вас, жителі району

Від редакції. У листі вказані конкретні прізвища і адреси. Готові надати їх до компетентних органів для перевірки.