На думку військового аналітика Олега Жданова, перемога України може бути наступної весни, але за умови постачання Заходом великих обсягів зброї.

ЗСУ могли вигнати російських окупантів з України до кінця року, але через відсутність великої кількості озброєння перемога відкладається на наступний рік.

Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов. Він наголосив, що українській армії бракує далекобійних ракет.

“Єдине, що може дістати вглиб Росії – це ракетне озброєння. Але поки нам не хочуть давати навіть оперативно-тактичні ракети на 300 кілометрів. Говорити про те, щоб нам дали ракети з дальністю пуску 500-1000 кілометрів, узагалі не доводиться. Тобто навіть якщо ми на словах отримаємо підтримку, фізично не зможемо завдавати ударів через відсутність таких озброєнь”, – сказав полковник ЗСУ.

Тому реалії на фронті будуть залежати від військової підтримки України партнерами.

"Ми мали шанс вже закінчити гарячу фазу війни. Але відкладаємо цей шанс ще на пів року, на літо 2023-го. Дадуть озброєння – все буде гаразд. Не дадуть – знову буде позиційна війна на виснаження, причому з обох сторін", – додав експерт.

Як ми уже повідомляли, розпочавши повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого цього року, Росія спромоглася захопити лише один обласний центр, і той не змогла втримати - у листопаді Херсон був звільнений від російських окупантів.

На провали російської армії на полі бою росіяни та їхнє керівництво реагують істеричними обстрілами цивільної інфраструктури, у тому числі - об'єктів енергетики. Залишаючи українців без світла, росіяни намагаються дестабілізувати ситуацію в нашій країні, проте лише посилюють неприязнь до себе. Усю таку неприязнь уже добре відчули на собі понад 90 тисяч росіян, які прийшли на нашу землю зі зброєю і були ліквідовані тим чи іншим чином нашими ЗСУ. Та ще 120000 поранених та скалічених рашистів в ході бойових дій.

Василь Головко