Голова парламентської фракції “Слуги народу”, колишній голова переговорної групи з РФ Давид Арахамія висунув умови можливих переговорів про гарантії безпеки для Росії, про які говорив президент Франції Емманюель Макрон.

Зокрема, нардеп заявив таке: “Україна готова забезпечити Росії гарантії безпеки.

Для цього достатньо:

  • покинути територію нашої країни;
  • виплатити репарації;
    покарати всіх воєнних злочинців;
  • добровільно здати ядерну зброю.

Після цього ми готові сісти за стіл переговорів і поговорити про гарантії безпеки”.

Як ми уже повідомляли, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Захід повинен розглянути питання, як задовольнити потребу Росії в гарантіях безпеки, якщо її президент Володимир Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Тим часом, протягом 9 місяців безпричинної жорстокої війни Путіна проти суверенної України, так зацікавлено про гарантії для українського народу, здається, ще не говорили. У всякому разі, крім стурбованості та співчуття міжнародні безпекові структури, переважно, нічого конкретного на протидію російській агресії не робили. У радбезі ООН досі присутня делегація терористичної Росії, яка постійно блокує невигідні для окупанта рішення,

Виходить, що визнана у світі спонсором тероризму рашистська імперія, маючи право вето в Рвді Безпеки ООН, досі вирішує долю своїх жертв на найвищому міжнародному безпековому рівні. І, завдяки цьому створює постійну напругу в світі, ламає світовий правопорядок та уникає відповідальності за свої злочини проти людяності.

Які ж тоді гарантії світове співтовариство може надати Україні, яка стала черговою жертвою фашистської РФ? Тому, здається, зараз саме час більше уваги приділити припиненню та засудженню страшних воєнних злочинів, які кремлівський терористичний режим щогодини вчиняє на українській території.

А про гарантії для воєнних злочинців, швидше, мали би говорити прокурори в міжнародному трибуналі, який би гарантовано відбувся вже ближчим часом. І, гарантовано, виніс справедливий вирок усім російським фашистам, а не лише кровожерливому Путіну.

Сергій Бойчук