Чекаємо на балістичні ракети?

Співпраця Ірану та Росії вже принесла страшні наслідки для України. Надані кремлівському режиму дрони-камікадзо знищила сотні інфраструктурних об”єктів та забрали десятки життів мирних українців, дорослих та дітей.

Не в останню чергу і через агресивну політику диктаторського режиму, в Ірані спалахнули масові протисти. Наразі, Тегеран просить Москву допомогти придушити ці багатотисячні виступи народу проти правлячої верхівки. Очевидно, йдеться про бартер. Іран просить про постачання обладнання для боротьби з масовими заворушеннями, а також проведення відповідних тренувань. Можна навіть не здогадуватись, що натомість попросить терористична Росія.


Як уже повідомлялось, протести в Ірані, проти поліцейського свавілля, які розпочалися після побиття до смерті молодої жінки Махси Аміні, призвели до ще близько 470 інших вбивств. Важливість придушення заворушень схиляють Ісламську республіку в бік Росії, зокрема до підтримки її неспровокованого вторгнення в Україну.

Стало відомо, що Іран попросив Росію скерувати своїх радників, адже він готується до тривалого протистояння з протестувальниками. Країна стурбована своїми обмеженими ресурсами як в живій силі, так і в техніці.

Видання Iran International отримало від хакерів секретні дані, які також свідчать про те, що Тегеран покладається на інформацію з Москви в оцінці власної внутрішньої ситуації. У документах є посилання на те, що Росія прослуховує західні комунікації, щоб дати Тегерану оцінку характеру і сили протестного руху, – мовиться у повідомленні.

Як відомо, наприкінці жовтня у Білому домі попереджали про те, що Росія, ймовірно, консультує Іран щодо оптимальних методів придушення протестів. Прессекретарка Карін Жан-П'єр заявляла, що Москва може допомагати Тегерану, спираючись на власний багатий досвід придушення демонстрацій.

"Докази того, що Іран допомагає Росії розпалювати війну проти України, очевидні й публічні. Чим ізольованіші Іран і Росія, тим ближчими вони стають. Наше послання до Ірану дуже і дуже чітке – припиніть вбивати своїх людей і припиніть відправляти зброю до Росії, щоб вона вбивала українців", – заявила Жан-П'єр.

Також офіційний представник Білого дому Джон Кірбі впевнений у допомозі Росії в розгоні протестувальників. За його словами, це не твердження, а факт.

"Ми знаємо, що вони, ймовірно, розглядають можливість надання якоїсь підтримки Ірану в його здатності розправитися з протестувальниками. І, на жаль, Росія має досвід у цьому", – наголосив Кірбі.

Він назвав це ще одним прикладом того, як Росія та Іран зараз співпрацюють, "щоб порушувати не лише права людини та громадянські права іранців, а й, звичайно, ставити під подальшу загрозу життя українців".

Василь Головко