Перша група підлягала ліквідації за сталінським та гітлерівським сценаріями.

Як повідомили британські аналітики, за задумом росіян, поділ повинен був допомогти схилити українців до окупації.

Російські терористи ретельно продумали найменші деталі під час планування повномасштабного вторгнення в Україну. Для придушення опору населення вони розділили українців на чотири групи.

Про це йдеться у звіті Лондонського Королівського інституту обʼєднаних служб (RUSI), що досліджує питання воєн та озброєння в інтересах британської армії за перше півріччя війни.

В документі вказується на які саме групи росіяни розділили українців:

перша група – ті, кого треба ліквідувати фізично;

друга – ті, кого треба пригнічувати й утискати;

третя – нейтральні громадяни, яких можна схилити до співпраці;

четверта – потенційні колаборанти.

“Існував конкретний список першої групи, куди потрапили активні учасники Революції гідності та громадські активісти і патріоти. Російська ФСБ тренувалася їх захоплювати чи вбивати.

Другу категорію планували виявити, обходячи оселі. Потім для цих людей мали створити фільтраційні табори. На зразок сталінських Гулагів та гітлерівських концтаборів. Після фільтрації “особливо ненадійних” планували депортувати в росію. А в Україні їх би “перевиховували” завезені з Росії “вчителі з різних беркутів і омонів” та інші офіційні особи”, – повідомляють аналітики.

Крім того, росіяни планували залучити до прийняття окупації депутатів в Верховній Раді. Проросійські нардепи повинні були створити “Рух за мир” і спонукати приєднатись до нього інших політиків.

Цей рух мав би заборонити протести проти окупації. Якби деякі регіони з цим не погодились, їх би відімкнули від енерго- і водопостачання, а також від фінансової системи через механізми Нацбанку.

Як сказав би один відомий кінорежисер – Звичайний фашизм! І після цього вони брехатимуть на увесь світ про “духовність руського міра та визволення українців”.

Власне, вони вже встигли практично вдатися до своїх фашистських планів на тимчасово окупованих українських територіях: В Бучі, Ірпені, Макарові, Бородянці та в сотнях інших міст і сіл.

Україна на світлому боці цієї несправедливої безпричинної окупаційної війни. Ми захищаємо свою землю, свої родини та домівки від страшного звіра, вбивці, гвалтівника та мародера. Ми захищаємо цивілізацію від варварів-терористів, які вирішили, що можуть ігнорувати світовий правопорядок і визначати долю інших народів.

З нами Бог, з нами Правда, з нами Справедливість. І ми переможемо!

Сергій Бойчук