Це приносить біль Христу і зневіру людям. Лукавий тільки посміюється і називає їх павуками в одній банці. Найбільше ворог атакує відомих служителів. Це – спокуси, темні смуги, зриви і падіння. А потім страждають прості парафіяни. Серед них є також мої пацієнти, які мені не байдужі. Я лікар, хрещений в православній церкві і нагороджений п’ятьма орденами. Але я не святий. Всі ми діти єдиного Творця. Наша віра має бути абсолютною. Де шукати вихід?

Одного разу чиновник Міністерства у справах релігій запропонував мені оформити документи і стати пастирем. Але я не феномен і не кумир для поклоніння. На духовному рівні я не Лікар, а пацієнт. Мій Пастир Спаситель. Ми йдемо вперед разом, і це запорука успіху. Але мене хвилюють церковні амбіції харизматичних вождів, бо вони втягують нас у свої «зоряні війни». Добре, коли переповнені зали і стадіони збирають не лише «зірки» мракобісся, але і віруючі служителі. На жаль, у відомих проповідників інколи з’являється своя людська правда. І вона не від Бога. Давайте згадаємо сувору догану Спасителя для апостола Петра: «Відійди від Мене, сатано! ти спокуса Мені, бо думаєш не про те, що Боже, а про людське» (Матф.16:23). Коли сатана входить в духовного вождя, люди поруч розчаровуються і втрачають істинну віру. Але перемога за Богом.

У сучасному світі кількість пастирів у сотні разів перевищує число істинних біблійних апостолів. Вони служать Богу, проте ревно засуджують один одного. При цьому вони також публічно атакують новоявлених апостолів, але себе називають істинними Пастирями. Звідки манія величі? Хіба це не вершина ідолопоклонства по їх власному розумінню? «Бо яким судом судите, таким будете судимі» (Матф.7: 2). Багато служителів реально заслуговують на подяку і повагу людей. Але хіба це кумири? Господь – Пастир мій! Так написано. Тільки Спаситель благословляє нашу духовну єдність. І ворота пекла не здолають нас. Але звідки сьогодні у християн розкол, агресія, нетерпимість і власна винятковість? Проти чого протестують деякі протестанти? Де власний приклад миру, спокою і любові? Так з чого починається християнська Батьківщина? Це Новий Завіт!!! Я закликаю усіх служителів з братньою любов’ю і реальними діями повертатись у лоно Закону Божого. Хіба це недоречно?

Дорогий Геннадію Мохненко! Ви щиро горите служінням і рятуєте людей. Амінь. Вам, безумовно, буде надана допомога для порятунку безпритульних сиріт. Ми – інструменти. Я поряд з іншими також відгукнувся на заклик допомогти. Це милість Божа! Але… Я не теософ і Вас не переговорю, проте серце не камінь. На Вас рівняються не лише віруючі. І часто люди це правильно роблять. Але хто через Ваші уста злиться публічно на Володимира Мунтяна? Хто відповідає злом на зло? Лікар чи пацієнт? Творець чи людина? А Ви впевнені, що через нього люди також не приходять до Бога? Не всі шукачі істини йдуть особисто до Мунтяна. Але люди не лише падають, але і піднімаються. Вони приймають Слово, зцілення, служіння ближньому і приходять до Христа тільки з Його ім’ям і під Його контролем! Це перший крок віри, а далі посередники не обов’язкові. Я близько не знаю апостола Мунтяна, але я знаю Закон. Віруючі не спокусяться, якщо вірять в Живе Слово: ” Хто кличе Моє ім’я, той спасеться”. Мир всім. Амінь.

Людських пастирів багато. Особисто я в своєму серці тільки Бога називаю Отцем, Папою, Пастирем. І не я поклоняюся іншим «богам». Так написано. Я можу поцілувати руку духовного наставника, якщо по своїй вірі цілую лише руку Всевишнього. Я навіть можу таким чином припасти до ніг Творця. Наш Бог вірний і істинний, Він нас не залишить і захистить. Мої колишні пацієнти також не прив’язані до мене. Вони йдуть далі без милиць в правильному напрямку. Дорогий Геннадію! Хіба справа в Мунтяні або Сандеї? Та нехай Бенні Хінн цілодобово літає на своєму літаку, якщо він так хворобливо прив’язаний до землі. Це його особиста проблема і відповідальність перед Всевишнім. Тут немає хули на Святого Духа. І не нам судити інших. Моліться з любов’ю. Господь навіть Савла перетворив у Павла. Ви духовний воїн. Я простий лікар. Давайте разом помолимося: «Боже, дай нам бачити власні гріхи, щиро каятися і робити правильні висновки. І тільки в Твоєму Новому Завіті веди нас від смерті до безсмертя. Христос Воскрес!!!”

Старий Завіт – Справедливий Суддя. Новий Завіт – Цар Милосердя !!! Господи, не осуджуй, але помилуй нас.

Дорогі служителі і воїни Христа! Заздрість худого аскета не відрізняється від жадібності жирного проповідника. Ви гідні поваги і любові. Але стережіться лицемірства і фарисейської закваски. І помилуйте простих парафіян! Не виносьте сміття з вашої хати до людей. Не зневажайте Новий Завіт і не судіть інших. Кожен з нас відповість перед Всевишнім. І кому більше дано – з того більше стягнеться. А хто без гріха? Бог гордим противиться. Так написано. Сьогодні, як ніколи раніше, ми зобов’язані пробачити, любити і благословляти. Це наша абсолютна сила.

Коли спотворюється Слово, то зникає зворотний зв’язок із Христом. Духовно-просунуті книжники та фарисеї тупо завчили букву, але втратили Дух Закону. Дві тисячі років тому вони розіп’яли Христа, А сьогодні ці лицеміри дещо призабули і знову повчають народ. Горе від розуму! А де чисте серце? Під впливом “старих” наставників багато християн мимоволі заблукали і знову застрягли в Старому Заповіті. Спокусилися навіть обрані. Вони ведуть за собою… Про це попереджає Біблія. Якщо написано: “Моліться так”, то куди зникає ключова молитва “Отче наш”? Це цілком влаштовує лукавого. Якщо молоде вино розіллється, то прийде біда. Мудрий цар Соломон побудував справжній храм, але не успадковував небеса. У храмі була завіса. Сьогодні ніхто не переможе антихриста без Христа!

Мій милий Ісусе! Я звертаюся до Тебе, присутнього тут і зараз. Я звертаюсь не в третій особі і не в минулому часі. Відстані не існує! Я не кажу: “Він – мій Бог”. Я кажу з вірою: «Ти – мій Бог!». Тільки в Новому Завіті церква єдина і непереможна. Це воля і милість Твоя як на небесах, так і на землі. Тільки через Тебе, моя рідна Спаситель, я приймаю Духа Святого і приходжу до Отця. І ніхто не приходить інакше. Амінь “.

Дорогі друзі, брати і сестри! Моліться за ваших духовних наставників. Вони знаходяться на передній лінії фронту і викликають вогонь на себе. Не залишайтеся в Старому Завіті. Тепер все нове. Чисте серце на всіх одне. Але як не стати жертвою лжепророків, які творять чудеса і знамення ім’ям Христа? Починайте з себе в чистоті Слова, єдиного зі справою: «Ось я весь перед Тобою. І не створю собі кумира». Люди є люди, а Бог є Бог. Небесний Єрусалим знаходиться на небесах. Але земна церква також потрібна. І сім’я – повноцінний осередок. Наша сила в позитивному покаянні. Мудра бджілка з кожної квітки збирає тільки нектар, а дьоготь залишає в минулому. І нехай Господь помилує нашу церкву в ці останні часи в ім’я Ісуса Христа у славі Отця і Сина і Святого Духа!!! Амінь.

О. Овсянюк