У Вінницькому технічному фаховому коледжі 5 грудня під девізом «РАЗОМ все зМОЖЕМО – МИ переМОЖЕМО!» стартував перший благодійний ярмарок домашньої випічки. Це нічого, що без світла, зате було весело і драйвово!

– Пиріжки з вишнями, з м’ясом, сирні кульки, кекси, желе, тістечка, торти і багато-багато іншого ми приготували вдома, разом з батьками. Зараз все це продаємо у коледжі, кожна група збирає гроші і здає класному керівникові. А далі вони підуть на потреби нашої армії, – розповіла студентка Олена Полянська, донька Героя Небесної Сотні Леоніда Полянського.

“Радіотехніки пригощають, але не безкоштовно, бо все на ЗСУ!” – закликав саморобний плакат. Всі бажаючі набирали на ятках смаколики за досить помірними цінами. Кожен прагнув зробити свій внесок в наближення Перемоги! Наповнювалась купюрами і скринька для внесків, яка стояла на почесному місці біля державного прапора України.

– Із лютого – 2022 у нас діє офіційний телеграм-канал “Допомога армії та теробороні від Вінницького технічного фахового коледжу”, – повідомив голова циклової комісії  Андрій Крисак, керівник волонтерів. –  Від початку російського нападу в коледжі ми зібрали майже 1 млн грн. Долучились студенти, батьки, викладачі, випускники. Наші партнери з ГО «Загартовані серця» отримують заявки безпосередньо від командирів військових частин та бригад. Разом ми купили і відправили бійцям генератори, тепловізори, ноутбуки, квадрокоптери,  акумулятори, спальні мішки, теплий одяг, утеплювач для бліндажів, таблетки для знезараження води, автомобільні інструменти і ще чимало речей, потрібних військовим.

– З перших днів повномасштабного вторгнення рф у нашому коледжі ремонтували автівки, які потім відправляли на фронт. В виробничих майстернях гуртом виготовляли пічки, аби бійці могли зігрітись і висушити одяг, зварювали скоби і загороджувальні їжаки. Ніхто нікого не примушує допомагати ЗСУ. Це від щирого серця!, – наголосила Світлана Василюк, директорка Вінницького технічного фахового коледжу.

-Військові нас захищають і ми хочемо, аби вони відчували нашу вдячність за те, що ми маємо можливість навчатись і просто жити! – сказала член студради  Ганна Вовк.

Після закінчення благодійного концерту  підрахували зібрані кошти.

– Сьогодні зібрали 29 708 грн.!!!!  Висловлюємо  батькам, студентам, педагогам, адміністрації щиру подяку за активну життєву позицію і допомогу ЗСУ! Разом ми сила! – оголосила Наталя Паламарчук, заступниця директора з виховної роботи.

Слава Україні! Слава Збройним Силам України!  Разом до Перемоги!

Ірина ЗОНОВА