Дівчаток переконував роздягтися і оголити статеві органи. Бо, мовляв, так треба вчитись бути «натурницями».

Судом задоволено погоджене прокурором клопотання до підозрюваного у вчиненні розпусних дій стосовно малолітніх осіб, виготовлення та збереження дитячої порнографії, взято під варту.

Ось що повідомляє пресслужба Він­ницької обласної прокуратури:

— За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури слідчими слідчого відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування за підозрою 55-річного вінничанина у вчиненні розпусних дій стосовно малолітніх осіб, виготовлення та збереження дитячої порнографії (ч. 2 ст. 156, ч. ч. 1, 3 ст. 301-1 КК України).

Слідством установлено, що чоловік під приводом приватних уроків з малювання, які проводив у власній оселі, користуючись своїми віковими та фізичними перевагами, авторитетом вчителя, здійснював фізичне та інтелектуальне розбещення неповнолітніх дівчат.


Крім того, вводячи дітей в оману щодо подальшого здійснення та навчання малюнку з натури, використовуючи психічний вплив, пропонував малолітнім оголити своє тіло та статеві органи, після чого фотографував дітей, графічні зображення в подальшому зберігав на власних технічних засобах для подальшого особистого перегляду.

Наразі чоловікові вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 156, ч. ч. 1, 3 ст. 301-1 КК України. Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Хід розслідування контролюється обласною прокуратурою. У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Цікаво, що колеги позитивно відгукуються про цього вчителя малювання. Кажуть, що шоковані почутим.

Андрій Власенко