До 3 років позбавлення волі засуджено проросійську інтернет агітаторку, яку оперативники спецслужби викрили у червні цього року.

За даними слідства, 54-річна працівниця одного із вінницьких вищих навчальних закладів відкрито проводила проросійську пропаганду на своїй особистій сторінці у забороненій соціальній мережі.

Вона була активним учасником багатьох антиукраїнських груп та пабліків, відшукувала у них матеріали, публікувала та поширювала їх на своїй сторінці.

Слідством встановлено, що протягом кількох місяців, у тому числі з початком військової агресії, вона активно виправдовувала збройну агресію росії проти України.
Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій фігурантки.

Також 5 років позбавлення волі отримав прибічник російської збройної агресії проти України.

Як встановили слідчі органів безпеки, ним виявився 51-річний мешканець Вінниці який через свої дописи у забороненій соціальній мережі відкрито закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України. Був стійким прихильником відродження комуністичного тоталітарного режиму.

Зловмисник публічно зневажав тих, хто стає на захист України у лавах ЗСУ, висловлював співчуття великим втратам у живій силі країни-агресора, закликав росіян з великою інтенсивністю чинити фізичне насилля над українцями.

Слідчі СБУ задокументували дії фігуранта кримінального провадження із поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування збройного конфлікту та публічних закликів до агресивної війни на території України.

Вінницьким міським судом їх визнано винними у виправдовуванні збройної агресії рф проти України та у публічних закликах до агресивної війни і поширенні, публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму. У суді призначено покарання у вигляді 3 та 5 років позбавлення волі відповідно.

Вінницьким апеляційним судом залишено в силі рішення суду першої інстанції. Тож вироки суду набули законної сили і шанувальники рашистської навали отримали реальні терміни ув’язнення.