У рамках проєкту «Тепло від дому до окопу» Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з територіальними громадами Вінниччини організували виготовлення та збір 141 окопної пічки та шанцевого інструменту, необхідного для обладнання бліндажів. Благодійну допомогу незабаром передадуть захисникам на передову.

До ініціативи Гуманітарного штабу долучились 50 громад та комунальні підприємства області. Це — один із проєктів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який було створено 26 березня 2022 року. Його роботу координують Володимир Гройсман, голова обласної ради Вячеслав Соколовий і Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

— Із перших днів роботи штабу були визначені пріоритети: підтримка внутрішньо переміщених осіб, населення області, допомога Збройним силам України та сприяння бізнесу. Багато проєктів із допомоги родинам військовослужбовців уже реалізовано в області, — каже Вячеслав Соколовий.

Голова обласної ради наголосив, що ця ініціатива покликана об’єднати громади, щоб спільними зусиллями сформувати необхідну для військових допомогу.

— Важливо, щоб у місцевого самоврядування була єдність, як і з перших днів війни, — зазначив Вячеслав Соколовий. — Дякую головам громад, депутатам різних рівнів, жителям громад, бізнесу, волонтерам, які стали одним щитом, допомагаючи ЗСУ. Нам дуже важливо підтримати наших військових, особливо в нинішній зимовий час. Адже ціль у нас одна — перемогти якнайшвидше та забезпечити мир у країні.

Вінницька міська громада, крім окопних пічок, передає на фронт три автомобілі, три генератори та два квадрокоптери.

— Дві автівки з повним приводом знайшли в Німеччині. Ще одну — дообладнуємо. Дякую нашій «Транспортній компанії» за те, що забезпечили необхідною кількістю генераторів, нашим міжнародним партнерам — які надали квадрокоптери. Усе це — приклад того, що спільно можна багато чого зробити, щоб допомогти нашим військовим на фронті, — зазначив Сергій Моргунов.

30 листопада завершився перший етап проєкту. Наступний — доставка пічок та інструментів бійцям. Вантаж отримають військові підрозділи з Вінниччини та батальйон територіальної оборони, які несуть службу на передовій.