Дві доби уся поліція Вінниці та суміжні підрозділи шукали дитину у місті. Обстежували й новорічну ялинку та місця масового відпочинку вінничан на свята. Орієнтування про зниклу дівчинку розповсюдили у соціальних мережах та показали по телеканалах. А коли вже спілкувались із друзями Анни, то дізнались, що дівчина може гостювати у свого друга. І вже 14 січня, на Старий Новий рік, школярку знайшли вдома у друга. Там молоді люди святкували свята.

Як стало відомо поліцейським, дівчинка не вперше тікає з дому через непорозуміння у родині. Тож оперативники провели із дівчиною профілактичну бесіду та передали матері.

А у Жмеринці право охоронці знайшли 15-річну дівчинку з села Юрківців Могилів-Подільського району. Школярка ще на Святий вечір пішла на прогулянку та теж не повернулась додому. Не відповідала й на телефонні дзвінки. Її знайшли на залізничному вокзалі Жмеринки. Дівчина була разом із товаришем. З’ясувалось, що втікачка не вперше залишає батьків. Як пояснила, мати недостатньо приділяє їй уваги, між ними часто виникають конфлікти та непорозуміння.

Минулого року наші поліцейські знайшли та повернули батькам 195 неповнолітніх, які з тих чи інших причин покинули сім’ї.