Не перепиняти матусь, які гуляють зі своїми малятами у візках вулицями Вінниці — з таким проханням звертаються жінки до правоохоронців через газету «Молодіжка».

Матусі кажуть, що на ігрових майданчиках до них підходять люди у погонах з нав’язливим і смішним запитанням: «Де взяли дитячий візок?» Запитання викликає розгублення. Буває, що його віддають рідні, друзі, купують у секондах, скупках. Нині мало хто купує новий дитячий візок, який коштує недешево – 8-10 тис. грн. А потрібен всього один рік.

– Ми любимо гуляти оновленим проспектом Космонавтів, — розповідають жінки. — І тут до нас підходять чоловіки у формі й запитують: «Де ви взяли дитячі візки?» Ми просимо їх відрекомендуватись. Вони кажуть, що поліція, але прізвищ не називають. І відразу починають складати протокол. У нас таке враження, що поліція шукає випадки, щоб виконати план зі складання протоколів і отримати винагороду за роботу. Й для цього, на нашу думку, безпідставно зупиняють жінок на вулицях. Якщо вони розшукують крадіїв дитячих візків, то не можна чіпляти ярлики всім підряд. Звідки нам знати, хто ці люди, адже нас, навпаки, у громадських місцях попереджають про численних шахраїв, які випитують інформацію, а то й виманюють гроші. Чому ми повинні називати невідомо кому свої адреси, прізвища, а так звані поліціянти відмовчуються?

Уже наскільки нині гудять колишню міліцію, але ті собі такого не дозволяли, як нинішня поліція. Нехай новоствореній структурі розкажуть правила етикету: правоохоронець зобов’язаний надати посвідчення, назвати звання, прізвище та ім’я. А складається враження, що незнайомі чоловіки пов’яжуть тебе чи заберуть до відділку. Просимо керівництво розповісти людям, що, можливо, це проходить профілактична акція «Дитячі візки» і законно нас перепиняють на вулицях правоохоронці?

Ситуацію прокоментували у відділі комунікації обласної поліції:

У місті було вчинено декілька крадіжок дитячих візків, а тому співробітники Вінницького відділу поліції проводять опитування жінок на вулицях з приводу походження колясок. Цікавляться не усіма, а тільки тими, які, відповідно до фотографій, схожі до викрадених. Для правоохоронців дуже важлива інформація: де купили, коли і за які гроші? А тому просимо з розумінням поставитися до такого опитування і надати правдиву інформацію. У подальшому попросимо своїх колег бути толерантними під час виконання службових обов’язків.