У колективі коледжу багато людей, які чесно виконують свою роботу, є взірцем для наслідування. Але часом здається, що з болота, розведеного адміністрацією, непросто вибратись самому і допомогти іншим. Те, що відбувається за кадром, дуже важко довести, схопити винуватців за руку, адже в брехні є повно свідків, а в правди катма.

Почнемо з того, що прямим порушенням, згідно зі ст. 53, п.5 ЗУ «Про освіту», є залучення здобувачів освіти під час освітнього процесу до виконання робіт чи до участі у заходах, не пов’язаних з реалізацією освітньої програми.

Попри це студентів гуманітарно-педагогічного коледжу систематично протягом вересня та жовтня 2017 року відправляли на збір яблук під час занять, кожна група була зобов’язана двічі виконати це завдання. Гроші, отримані від збору яблук, йдуть наче на оновлення матеріально-технічної бази коледжу, але ганебний стан багатьох приміщень, відсутність сучасних засобів навчання свідчать про протилежне. Багато студентів після цього вояжа хворіли.

Крім того, систематично студентів знімають з пар для прибирання коледжу, чергування в гардеробі та на вході до коледжу. Звісно, що фізична праця ще нікому не шкодила і таке заняття можна назвати елементом виховного процесу, але молодь прийшла здобувати знання, а не виконувати обов’язки техперсоналу, на якому дирекція економить.

Жахає поведінка окремих викладачів, які дозволяють собі сексистські жарти та хамство, є й хабарництво, але, знову ж, за руку впіймати важко.

Володимир Миколайович, заступник директора з організаційної роботи, дозволяє собі ганебно жартувати, чинить моральний тиск на студентів. Крім того, він ще викладає, на парах його майже нема, з’являється тільки тоді, коли треба підсумкову оцінку поставити. Його діти навчаються в коледжі, їм можна все, прогулювати пари, не виконувати завдання, а викладачі бояться ставити реальні оцінки через можливий тиск.

Дмитро Олександрович, викладач соціально-економічних дисциплін, не приходить на свої заняття, а пари проводить абияк, деяким недобросовісним студентам це подобається, але цей факт не додає коледжу в рейтингу. Це все відбувається за відома директора та з його мовчазної згоди. Окреме питання, як він до цього часу ще працює і нічого з тих дисциплін, які викладає, не знає. Кажуть, у родині хтось високо сидить.

Чули, що перед початком 2017/2018 навчального року сталась ще одна подія, яка обурила громадськість, і тільки завдяки небайдужості громади міста справедливість була відновлена.

Темна історія про дружину обласного депутата, яку треба було взяти на роботу і в кандидата наук забрати години (хоч і мізерна кількість годин). Пропонували їй «посунутись», бо де вона, а де жінка депутата. Як вже зазначалось вище, небайдужість громади не дозволила вчинити свавілля.

До цього часу в коледжі продовжує працювати колишній заступник директора з навчально-організаційної роботи Валерій Петрович, що зганьбив себе декілька років тому, взявши хабар. Зараз викладає філософію та релігієзнавство, є «волонтером» в АТО. Треба пошвидше відбілити репутацію, бо вибори директора коледжу не за горами.

На завершення слід згадати про безкінечні збори грошей на страховку, на театральні вистави, концерти тощо. Справа не в тому, на що, а як! Силою, примусом, залякуванням, погрозами! Це лише дещиця того, що відбувається!

Небайдужі читачі

Від редакції. У листі до газети вказана назва коледжу, просимо компетентні служби провести неупереджену та ретельну перевірку наведених фактів, готові надати координати.