Президент Росії Володимир Путін прокоментував заяви колишнього канцлера ФРН Ангели Меркель про те, що “Мінські угоди” дозволили Україні краще підготуватися для відбиття агресії РФ.

Каже, що його розчарувала заява екс-канцлера Німеччини. Про це повідомляють пропагандисти РФ.

“Для мене це було абсолютно несподівано. Це розчаровує. Я не очікував цього почути від колишнього генерального канцлера. Я завжди розраховував, що керівництво ФРН поводиться щиро”, – заявив господар Кремля.

Він вважає, що слова Меркель означають, що він все “правильно зробив”, почавши війну проти України.

"Так, вона була на боці України, підтримувала її. Але мені все ж здавалося, що керівництво ФРН щиро прагнуло до врегулювання на принципах, які були досягнуті, в тому числі і в рамках Мінського процесу. Виявляється, всі ці Мінські угоди ніхто не планував виконувати... Вони нам брехали і сенс полягав тільки в тому, щоб накачати Україну зброєю і підготувати до бойових дій", - додав Путін.

Як відомо, у своїй заяві Ангела Меркель сказала про те, що її позиція щодо України на мирних переговорах у Мінську дала Києву час, щоб краще захиститися від російських військових. Зараз це сильніша, більш стійка країна. Тоді, впевнена вона, Україна була б розгромлена військами Путіна.

Меркель сказала, що не шкодує про те, що залишила свій пост в грудні, оскільки відчувала, що її уряд не зміг досягти прогресу не тільки в російсько-українській кризі, але і в конфліктах в Молдові, Грузії, Сирії та Лівії, до яких була залучена Росія.

Василь Головко