Батьки обурені, адже через несприятливі погодні умови роботи будуть виконані неякісно і через це може трапитись нещасний випадок. Більш того, учні стали навчатись у дві зміни і тепер мають ще менше вільного часу.

– У нашій країні все робиться по-дурному. У школі почались ремонти ще зсередини листопада і по цей день, — розповідає Людмила, місцева жителька. — Все було б добре, якби не одне але. У двоповерховій будівлі повністю розкрили дах, і через постійні дощі попадала стеля. Діти вчаться лише на першому поверсі у дві зміни. Урок триває 35 хвилин. Дощ вже настільки залив школу, що промокнув навіть перший поверх. Впевнена, що навчальний заклад довго не простоїть. Хто ж дав дозвіл взимку у школі робити дах? І коли під час занять на другому поверсі на когось із дітей впаде стеля, хто відповідатиме? Чи маємо справу із черговим відмиванням коштів?

У сільській раді пояснюють: всі роботи виконали якісно та оперативно через те, що потрібно було використати кошти в кінці року. А розмови про небезпеку для учнів не відповідають дійсності.

– Ще з початку року на сайті державних закупівель «Прозорро» ми розмістили інформацію про проведення тендеру на ремонт та утеплення школи. Проте бажаючих не було понад півроку, — каже Олександр Гаврилюк, голова Городківської сільради. — Вже думали проводити конкурс у два етапи, та в останній момент заступник губернатора запропонував розмістити інформацію втретє, бо кінець року і невикористані кошти заберуть назад. Нарешті відгукнулась фірма-підрядник, яка за 3 млн 800 тисяч грн. погодилась зробити дах, утеплити школу та виконати інші роботи. Кошти виділили із фонду регіонального розвитку, місцевого, районного та обласного бюджетів. Роботи почались восени минулого року. Дійсно, діти вчились у дві зміни, але ніякої загрози їхньому життю та безпеці не було. І дощі не заважали. Днями ми вже завершили ремонт даху, роботи перевіряла спецкомісія із району. Ніяких зауважень до нас немає, все зроблено згідно з нормами. Вже навесні будемо утеплювати навчальний заклад.