Перемовини з Кремлем потрібно починати з виведення військ РФ з України та притягнення агресора до відповідальності за воєнні злочини. А після закінчення війни Україну потрібно прийняти в НАТО. Таку думку озвучив колишній спецпредставник США з питань України посол Курт Волкер.

Коментуючи заяви президента Франції Еммануеля Макрона про гарантії безпеки для Кремля, Волкер заявив, що західні країни повинні думати, як домогтися гарантій безпеки від РФ, яка напала на Україну і загрожує всій Європі.

За словами Волкера, позиція Макрона його вразила. Американський дипломат вважає, що найкращі гарантії безпеки для Європи полягають у побудові надійної оборони, зобов’язанні Москви виконувати підписані угоди, а також членстві України та Грузії в НАТО.

“Нам потрібна потужна оборона, щоби мати можливість стримувати російську агресію. А це означає, що в кінці нинішньої війни ми повинні розглянути повноправне членство України, Грузії та інших країн в НАТО”, – підкреслив експосол.

Він підкреслив, що будь-які переговори повинні починатися того, що Росія виведе свої війська з України, виплатить репарації, буде притягнута до відповідальності за військові злочини і погодиться жити в межах своїх кордонів.

Сергій Бойчук