Виховні години у вінницьких школах втратили будь-який сенс після затяжних свят і канікул. Адже навчальний процес відновився, а обговорення, вихваляння та «фестиваль» новорічних подарунків триває. І лідером успіху в Новому 2018-му залишається Його Величність Айфон… Краще останньої моделі!

– У нашому класі в десяти учнів – хлопців та дівчат – реально є айфони. Ясно, що купили батьки… Комусь на день народження, комусь на свята, а у когось вся сім‘я на айфонах «сидить». Правда, декому батьки свої «труби» віддали, бо в них нові. Але ж і це круто, як не крути, — зізнався учень 7-го класу однієї із шкіл Вінниці. – І хороші оцінки з табелями тут ролі не грають. Бо наш Коля із 7-Б на 7-8 ледь вчиться, але з айфонами у нього повний порядок – міняє їх, як змінку перед фізрою! Бо в нього тато – бізнесмен, а мама при крутій посаді… Вони на роботі з ранку до вечора, а Колі, щоб не сумував, по 300-400 гривень на день «на кишеню» дають! Звісно, він собі «купив друзів», бо водить свою компанію ледь не щодня після школи то на піцу, то в «Макдональдс»… І на оцінки йому пофіг, бо тато «порішає»! А в старших класах, якщо ти без айфона, то ти «лох» і «батрак»… Тому свій «Ксіомі», «Лижу» чи «Самсунг» краще нікому не показуй – засміють!

Серед вчителів з «фестивалем» айфонів простіше. Бо він за статусом має бути у директора школи… Втім, не у кожного, бо ця мода на дорогі мобілки ще не накрила 100% викладачів по обласній Вінниці. Але педагоги нової хвилі, молоді, красиві та успішні репетитори вже сьогодні хизуються в соцмережах свіжими «Яблучками»! Може, не всі із «десятками», але їхні учні легко «лайкають» і приймають свою вчительку в товариство айфономанів. Такі часи!?

Невже крута мобілка за 10 чи 30 тисяч гривень вже стала «мірилом» успіху та «дверима» в світле майбутнє навіть у школі? Чи настане той час, коли айфони здаватимуть на вході до школи, як зброю чи наркотики?

Сергій Мазуренко, читач