Воєнний злочинець Путін продовжує закликати до переговорів, щоб позбавити Україну підтримки західних партнерів, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

Йдеться про виступ диктатора на саміті Євразійського економічного союзу в Бішкеку, де він сказав, що врегулювання затягнеться, пояснюючи свою попередню заяву про підготовку Росії до тривалої війни.

– Путін постійно використовує заклики до переговорного процесу, щоб ізолювати Україну від підтримки партнерів, і, ймовірно, прагне використати будь-яке припинення вогню та вікно для діалогу, щоб дати російським військам час для відновлення, позбавляючи Україну ініціативи, – наголошують аналітики інституту.

Водночас, на їхню думку, угода про припинення вогню малоймовірна, оскільки насправді ні РФ, ні Україна до неї не готові.

– Більш імовірно, що Путін розпалює дискусії про припинення вогню передусім як частину інформаційної операції, спрямованої на посилення розколу між Україною та її прихильниками, зображуючи Київ таким, що не бажає розмовляти, – підсумували в ISW.

Як уже повідомлялось, аналітики ISW висловили думку про те, що президент РФ Володимир Путін, ймовірно, готує росіян до затяжної, виснажливої війни в Україні. Експерти зробили такий висновок, аналізуючи його заяви під час засідання Ради з розвитку громадянського суспільства та прав людини.

Василь Головко