День схожий на дні, а ніч приховує тривогу. Сьогодні виспався – це хвилює. Кожен ранок, що почався тихо – змушує нервувати, а їх було вже забагато.

Кожна ніч – лоскоче нерви. Колись прийде той час і сон не викликатиме страху, не змусить думати чи спати в одязі, чи ризикнути і зняти термуху, адже спальник теплий – дозволяє. Колись я перестану вслуховуватись відчайдушно в тишу.

Кожен вихід супроводжується шурхотом входу патрону у патронник, хоча, тут я лукавлю – я його давно вже звідти не виймав. Який же голосний цей звук – ти завжди розрізняєш холостий прогон затвору і з патроном.

Ох, як набридло вже вглядатись в ліс із острахом побачити когось, нехай цей звук – це тільки лось або олень, нехай то буде не моя мішень – я не хочу, я не хочу того викиду адреналіну, я не хочу….

Сніжок, що падає із неба підіймає бурю в голові думок. Вони різняться кольором емоцій, адже цю красу не бачити не можеш, але він закриє ще не бачені сліди, він приховає звуки наші та ворожі, й згодом – покаже, що ми були, були десь там.

Дні злились у єдиний комок, день тижня й дати вже давно не мають сенсу, а ранок і вечір відрізняються тільки ступенем втоми. Перевірити зарядку рацій, кинути в підсумок павер, пару шоколадок, глянути погоду й знов поповнити запас води і трошечки зависнути у роздумах про одяг. Сьогодні маємо ходити, значить лиш термуха, фліска і софтшел, і знов забуті наколінники, добре, хоч піджопник завжди на варбелті. Добре, що про рукавички думати не треба – вони завжди висять на броні. Колись я не любив носити рукавиці, а тепер у них майже завжди – в спеку й в холод. Ох, ледь не забув шолом. І ще, ці дивні роздуми чи накрутити на цей раз глушник, чи може хай ще буде штатний дтк – він легше й ствол із ним коротше трохи.

А у минулому житті я прокидався у зручному ліжку та неспішно крокував у теплий душ, розмірено збирався на роботу, як не дивно – на улюблену роботу.

Москальські терористи вкрали у мене і братів прекрасне життя, і ми його повернемо, рано чи пізно!

Автор: військовослужбовець із позивним «Лісовик»
120 бригада територіальної оборони ЗСУ