Президент Росії воєнний злочинець Володимир Путін ризикує втратити підтримку з боку колишніх лідерів бойовиків та ветеранів. Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти відзначили, що лідера Кремля безпрецедентно прямо почали критикувати колишній “міністр оборони” так званої ДНР Ігор Гіркін та “ексміністр безпеки “ДНР” Олександр Ходаковський.

Так відверто нападати на диктатора Гіркін та Ходаковський почали через нездатність відкинути українські війська далі на захід від Донецька та “захистити” Донбас.

Гіркін розкритикував заяви Путіна  про те, що “спецоперація просувається стабільно”

Ексватажок терористичного угруповання, колишній міністр безпеки ДНР наголосив, що “лише Путін і Міністерство оборони Росії вважають війну успішною”.

Він також заявив, що тривале правління Путіна не було повністю успішним.

– Ці відверті нападки можуть свідчити про розбіжності між провоєнною “ДНР”, ветеранськими громадами та Путіним, – вважають експерти ISW.

Також аналітики нагадали, що російські ветерани та проксі-спільнота давно попереджали Кремль про недоліки військової кампанії, але згуртувалися навколо Путіна, вірячи, що вдасться щонайменше окупувати Донбас. Схоже, такої впевненості у них вже немає.

Сергій Бойчук