– У мене багатодітна родина – шестеро неповнолітніх дітей від 3-х до 14-ти років, – читаємо у листі Олександра Васильовича. — Я ніколи нічого не вимагав від держави і не отримував нічого, окрім декретних «дитячих грошей». Щоб утримувати свою велику родину, я важко працюю механізатором на обприскувачі та з дружиною утримуємо велике домашнє господарство. Але є закон про пільги на газ та електроенергію для багатодітних. Торік ми оформили документи, а цього року треба було їх переоформляти. Але це не що інше, як ходіння по муках. Я добу працюю, а добу мені треба перепочити, щоб наступного дня знову бути «у формі» за кермом. Дружина теж на роботі, плюс домашнє господарство. Вільного часу практично немає. Тож ми три рази у липні 2017-го заходили з дружиною в Гайсинську РДА. Але в них завжди були якісь відмовки — то щось не так, то довідка про доходи на два дні прострочена, то хтось у відпустці. Ми прийшли через місяць — у серпні. Але чиновники нас запитали, чому не приходили у липні? Тоді я підійшов до заступника голови РДА Сергія Несвятого. Однак після цього через два дні я отримав повістку в армію. З цією повісткою приходжу у військкомат і кажу комісару, що в мене 6-ро дітей і, згідно із законом, я повинен дбати про них. А він сказав, що його це не цікавить, бо треба набрати 80 осіб, а я служив у спецназі. Після розмови з комісаром змушений був звернутися до журналістів «Надзвичайних новин», і до мене вже телефонували з Міністерства оборони і запитували, що у вас там робиться? Я кажу — не в нас, а у вас робиться… Також я підійшов до начальника райсоцзабезу, то він сказав, що мені треба бити морду, що називаю персонально мешканців з села, які перебувають на заробітках, а їхні сім’ї тим часом користуються великими пільгами як малозабезпечені.

Чоловік розповідає, що подав на субсидію, але її не отримав, бо сільська влада порахувала багатодітній родині — 4 корови, з яких вони три продали, бо треба були гроші на операцію дружині, та малі поросята за кабани. Також врахували 2,5 га землі — й багатодітна родина не вписалася у пільговики. Олександр Костецький запитує: «То що мені – спитися чи розлучитися, щоб отримати від влади пільги?» Адже порядні сім’ї влада ігнорує. Йому доводиться по лісах заготовляти дрова на зиму, часом по пояс у снігу, а алкоголікам дозволяють вирізати парк, щоб мати дрова на зиму. Тож коли дітям Костецьких районна влада принесла цукерки до зимових свят, чоловік відніс їх у РДА.

– Я приніс 12 пакунків святкових солодощів персонально заступнику голови РДА Несвятому і його колезі, яка відповідає за багатодітні сім’ї, — каже Олександр Васильович. — Нам подачок не треба. Якщо наша багатодітна сім’я змушена сплачувати 5 тис. грн. податків у рік, платити по повній вартості за світло та газ, бо в очах сільської влади маємо статус заможної родини, то, думаю, ми можемо самі собі купити й кілька кілограмів цукерок…