Для того, щоб отримати щеплення від грипу потрібно звернутись до свого сімейного лікаря, або ж найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги.  У Вінницькій області імунізація здійснюється вакциною «GC Flu».

Вакцинуватися від грипу можуть дорослі та діти віком від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Дітям до 9 років, які раніше не були щеплені від грипу і не мали підтверджених випадків захворювання цією хворобою, потрібні дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Всім іншим – одна.

Отримала щеплення від грипу й заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко.


«Щеплення – це безпечно і єдиний захист від важкого перебігу грипу чи COVID-19. Ці профілактичні щеплення я роблю кожного року. Так, це не захищає повністю від хвороб, але їх перебіг значно легший. Це також відчула на собі коли перший раз хворіла COVID-19 без щеплення – це було важко і другий раз, уже після щеплення. Тільки  тест  мені показав, що COVID-19, а  так себе абсолютно нормально почувала. Тому, закликаю усіх подбати про своє здоров’я і своїх близьких – вакцинуйтеся», - зауважила Тетяна Бондаренко. 

Зазначимо, що від COVID-19 наразі у Вінницькій області доступні такі вакцин:

✔CoronaVac
✔Pfizer
✔Janssen (Jcovden)