В колоніях рф повстання проти відправок на війну.

За це зеків б’ють

У російській виправній колонії 4 в Калузькій області, за даними правозахисника Володимира Осечкіна, бійці спецпідрозділу ФСВП і оперативники побили ув’язнених, які відмовилися їхати на війну проти України і не схвалювали відправку на війну інших засуджених.

Глава Калузької області Владислав Шапша заявив виданню “Подъем”, що регіональний омбудсмен Юрій Зельников перевірить колонію, про яку повідомляють:

“Обов’язково з’їздить, перевірить. Ми без уваги звернення будь-якого роду не залишаємо”, – заявив Шапша.

Тут слід зазначити, що у губернаторів контри із «вагнерівцями», тому може і дійсно підіймуть розголос.

4 липня “Важные истории” повідомили, що в колоніях Санкт-Петербурга ув’язнених почали вербувати в “добровольці” для поїздки на війну в Україні у складі ПВК “Вагнера”. Згодом в’язнів почали набирати по всій Росії.

Пізніше з’явилася інформація, що майже всі ув’язнені двох російських колоній, завербовані ПВК “Вагнера” на війну в Україні, загинули.

14 вересня в мережі з’явилося відео, на якому наближений до Путіна олігарх Євген Пригожин, що також організував так зване ПВК “Вагнер”, особисто закликає російських в’язнів воювати в Україні.

15 вересня Пригожин, коментуючи повідомлення про вербування ув’язнених для участі у війні в Україні, запропонував незгодних із таким вербуванням відправити на війну своїх дітей. “Або ПВК і зеки, або ваші діти”, – заявив він.

За даними видання The Insider, станом на початок листопада на війні в Україні загинуло понад 500 російських в’язнів.

Як повідомив Арестович, загиблих зеків набагато більше. І їх використовують як гарматне м’ясо, бо у наступ інші мобілізовані йти не хочуть. Тому потрібно заспокоїтись і чекати, коли перенищать усіх бажаючих злочинців із тюрем йти на війну. Але за  законами блатного світу всі вони будуть «опущеними». Бо подали такому руку.

Андрій Власенко