У ВР розповіли, яка доля чекає на блогерів після ухвалення законопроекту про медіа

Документ, який готується до другого читання в парламенті, регламентуватиме діяльність онлайн-ЗМІ.

Як повідомила заступник голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, законопроект націлений на захист споживачів інформації від будь-яких проявів російської пропаганди чи намагання видавати російську пропаганду за українські медіа.

Депутат також пояснила, що чекає на блогерів після ухвалення відповідного документу.

“Відповідно до законопроекту про медіа, блогерам не треба реєструватись як медіа. Мова в законопроекті йде саме про сайти, які працюють як медіа, які мають журналістів. Вони повинні звернутись до Нацради та зареєструватись. Журналісти таких видань матимуть посвідчення журналіста, зможуть отримати акредитації тощо. Що стосується YouTube-блогерів, вони за власним вибором можуть зареєструвати себе як ЗМІ, проте це не буде обов’язковим”, – розповіла Кравчук.

Також вона зазначила, що розробники законопроекту дослухались до певних зауважень медіа індустрії і доробили цей документ.

“Частина про оновлення виборчого законодавства, тобто те, як регламентуватиметься висвітлення виборчого процесу та агітація, помирила індустрію та громадські організації, що займаються виборами. Тепер ми маємо порозуміння між цими двома сторонами”, – сказала Кравчук.

Василь Головко