Уряд Чехії планує працевлаштувати на своїх оборонних підприємствах до кількох тисяч українських спеціалістів, які працюватимуть над спільними проєктами двох країн. Про це повідомляє Чеське радіо.

Зокрема, заступник міністра оборони Чехії Томаш Копечни заявив, що в Україні десятиріччями готувались спеціалісти, яких наразі немає в їхній країні. Тому робота українських інженерів та техніків посилить обороноздатність одночасно Чехії, України та НАТО.

Так, українські фахівці будуть працювати над ремонтом та модернізацією важкої військової техніки. Однак, крім цього, відомо, що у 2023 році в Чехії має розпочатися виробництво деяких ключових систем та компонентів.

Чехія з самого початку російської агресії активно підтримує Україну. Наразі вона передасть нам ще один транш допомоги у розмірі 2 млн євро. Кошти направлять на медичну сферу та облаштування житла для переселенців.

Відомо також, що верхня палата парламенту Чехії підтримала ініціативу щодо навчання українських військових на території держави.

Василь Головко