Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що від середини грудня до кінця лютого російська армія піде у великий наступ, щоб до річниці війни показати очільнику Кремля Путіну якісь результати.

Про це радник ОП розповів у розмові з російським опозиціонером, юристом Марком Фейгіним.
На мою думку, від середини грудня до кінця лютого варто очікувати, що вони будуть вживати серйозних зусиль із перехвату ініціативи на фронті. Коли вони наступають, а ми обороняємося. Вони спробують прорватися у деяких місцях, захопити, відбити. І це буде достатньо довго, бо у них немає вдосталь засобів, щоб це зробити швидко. Вони будуть давити, так як це роблять зараз у Бахмуті. Так, як брали Лисичанськ, Сєвєродонецьк. Вони будуть давити, і в цей період до кінця лютого спробують вийти на якісь результати війни”, – припустив він.

Арестович додав, що Україна попередила союзників про такі плани російської армії.

Нагадаємо, про те, що Росія може відновити великий наступ невдовзі, повідомляв голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба. За його припущеннями, ще одна атака російської армії може відбутися наприкінці січня-лютого 2023 року. Утім, Україна робить усе можливе, аби не допустити цього.
Російський соціолог та публіцист Ігор Ейдман заявив, що Путіна “скине з трону” його близьке оточення, коли переконається, що диктатор остаточно програв війну.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зазначив, що “Путін зазнав поразки в цілому”. Проте попереду ще багато бойових дій.

Сам Путін заявив, що війна в Україні може затягнутися на тривалий термін. Проте експерти пояснюють його слова тим, що диктатор блефує і хоче домовитися з Заходом.

Андрій Власенко