Колишній прем’єр-міністр Росії Михайло Касьянов вважає, що політичний вплив президента Російської Федерації Володимира Путіна суттєво зменшився. На його думку, через це російський диктатор неодмінно втратить владу протягом щонайбільше наступних півтора року.

Як розповів Касьянов в інтервʼю BILD, Путін зможе утримувати президентське крісло максимум до березня 2024 року, коли в РФ відбудуться вибори. Проте є і інший варіант, коли Путін складе повноваження вже за півроку.

За словами екс-очільника уряду Росії, Путін може залишити свою посаду ще до завершення президентського терміну. Це може статися, якщо Росія зазнає поразки у війні проти Україні. Тоді його посаду займатиме прем’єр-міністр РФ, який за законом буде зобов’язаний провести позачергові президентські вибори протягом трьох місяців. Хоча в такому разі Путін заздалегідь призначить на посаду премʼєра “потрібну” людину.

Інший варіант – автоматичний відхід Путіна від влади після завершення його президентського терміну в 2024 році. Екс-премʼєр вважає, що це обов’язково станеться, тому що чинний режим в РФ уже руйнується зсередини. В перспективі він не буде життєздатним.

“Ця ситуація неминуча. Режим розповзається, вже розпливається. Люди мріють – вся вертикаль, особливо московська, федеральна вертикаль – вони мріють про те, щоб якнайшвидше це все розповзлося, і вони розбіглися по кутках, сховалися від можливої відплати кожному з них. Тому доля режиму вирішена наперед – це питання часу: це буде через півроку, через рік чи через півтора”, – сказав Касьянов.


Як ми уже повідомляли, колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов вважає, що президента Російської Федерації Володимира Путіна свої вб'ють раніше, ніж він потрапить у Гаагу на трибунал через широкомасштабну агресію проти України.

На думку військового експерта Олега Жданова, оточення Путіна активно готується до зміни режиму та організує для себе "запасні аеродроми" у країнах Латинської Америки. Вони розуміють, що після вбивства чи відсторонення Путіна навряд чи зможуть домовитися із Заходом про співіснування. Для російських еліт та силовиків усунення Путіна - це квиток у нове життя.

Ми уже подавали інформацію, що Кремль готує секретний план з евакуації російського диктатора Володимира Путіна до Латинської Америки у разі поразки Росії у війні проти України. Проект носить назву "Ковчег Ноя" і його готують з весни поточного року.

Вадим Снігур