Про це координатор зі стратегічних комунікацій в Раді національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі повідомив журналістам Defense One.

“Ми не бачили нічого, що вказувало б на те, що Путін відмовився від своїх максималістських цілей щодо України. Ми не бачимо жодних ознак того, що щодо Києва буде неминучий крок, але ми уважно за цим спостерігаємо”, – сказав він.

Як ми уже повідомляли, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Російська Федерація готує близько 200 тисяч нових солдатів. Він переконаний, що вони знову підуть на Київ.

“Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати”, – сказав генерал.


Міністр оборони України Олексій Резніков також вважає, що Росія планує почати нову хвилю наступу у лютому 2023 року.

В українській розвідці зазначили, що наступальні дії Російської Федерації можливі, однак стан її армії погіршився за час повномашстабної війни в Україні.

Коментуючи ймовірність наступу армії Російської Федерації на Київ з боку Білорусі, військовий експерт Олег Жданов заявив, що цей кордон перетворений в "суцільний укріпрайон".

Однак, маневри та військові навчання білоруської армії, підсиленої російськими спецами, біля українського кордону почастішали. Стало відомо, що диктатор Путін терміново збирається до РБ. Зрозуміло, що йтиме мова про пряму воєнну участь Білорусі в кремлівській агресії проти України.

Сергій Бойчук