За мужність і професіоналізм міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський відзначив командира роти батальйону «Вінниця» Антона Кондратюка орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У 2014-му Антон Кондратюк одним із перших став на захист України у складі батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Вінниця». На рахунку спецпризначенця понад 20 ротацій у зону бойових дій. Указом Президента України правоохоронця нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня за врятовані життя, самовіддану службу й мужність.

На початку 2015 року боєць батальйону «Вінниця» Антон Кондратюк разом з колегами врятували 400 жителів міста Попасна, територію якого обстрілювали ворожі «Гради». З того часу правоохоронець отримав чимало подяк та відзнак від громад населених пунктів, де він ніс службу, керівництва поліції Донецької й Луганської області.

«Я їду в зону бойових дій не задля нагород. Я мрію аби мої земляки, моя родина мали міцний та спокійний сон. Хочу, щоб мої діти народились у вільній, сильній і незалежній Україні!», – розповідає Антон Кондратюк. – Свою роботу я не вважаю чимось героїчним. Я добре розумію, що найкраще що я можу зробити для майбутнього своєї країни – це бути разом із побратимами там, де ми потрібні, і звільняти кожен сантиметр нашої землі від окупантів».

«Дякую кожному з вас за збережені життя, за правильно прийняті рішення, за єдність. Це головний секрет нашої перемоги – єдність всіх сил і засобів, всіх сил оборони, єдність влади й громадян, які, згуртувавшись доводять ворогу, що ми непереможні. І Перемога однозначно буде за нами», – підкреслив міністр під час вручення нагород.

Пресслужба Вінницької поліції