Різке похолодання спричинило ріст споживання електрики, а тому в країні можуть запровадити екстрені відключення світла. Очікується значний дефіцит електроенергії. Про це повідомив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

“В понеділок, 19 грудня, дефіцит буде значним. Оскільки буде робочий день, крім того, очікуються досить сильні морози”, – пояснив Кудрицький.

Водночас голова Укренерго підкреслив, що зовсім скоро дефіцит зменшиться, оскільки температура повітря підвищиться.

Кудрицький також розповів, що після останніх обстрілів українська енергосистема відновлюється достатньо швидкими темпами.

“Як для обстрілу в більш як 70 ракет, те, що ми маємо сьогодні, – це дуже пристойний результат. Не буду називати цифру, але відновилися ми досить непогано цього разу”, – додав голова Укренерго.

В цілому ситуація з енергетичною системою в Україні залишається складною. Як повідомив генеральний директор компанії-постачальника YASNO Сергій Коваленко, Україна зможе відмовитися від відключень за графіками не раніше кінця березня.

А голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус застеріг, якщо взимку сильні морози співпадуть з російськими ракетними атаками на українську інфраструктуру, то електроенергію можуть відключати на 10-12 годин.

Сергій Бойчук