Україну і Вінниччину атакували вже новими «Шахедами»

Президент України Володимир Зеленський після 30 нових збитих уранці дронів “Shahed-136” заявив, що Іран спільно з Росією відповідатиме за енергетичний терор, спрямований проти українців.

“Сьогоднішній ранок у кількох регіонах і містах нашої держави був, на жаль, зіпсований характерним звуком іранських “Шахедів”. Але більшість із них, на щастя, не долетіла до призначених цілей, і це зробило сьогоднішній наш ранок трохи кращим. 30 “Шахедів” збито – непоганий результат.

Я дякую за цей результат і за захист українського неба всім нашим зенітникам, льотчикам, мобільним вогневим групам. А особливо – 96-й київській та 208-й херсонській зенітним ракетним бригадам, які показали за цю добу найбільшу влучність.

Зеленський додав, що 19 грудня через влучання кількох дронів уранці більше споживачів відключено від електрики, ніж напередодні.

“Але ремонтники, як і завжди, працюють дуже активно, цілодобово. Намагаються якнайшвидше відновити подачу енергії принаймні на тому рівні, який може забезпечити генерація. Це буде зроблено”, – сказав президент.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія отримала від Ірану ще 250 “Шахедів”.

Андрій Власенко