Пряма мова помічника Рогозіна: “На околиці Донецька обстрілу зазнав готель, у якому проживала група військових радників на чолі з Дмитром Рогозіним. Дмитро Олегович дістав поранення в спину. Він госпіталізований. Загрози життю немає”.

За словами помічника, поранення дістали також особи, які супроводжували Рогозіна. Він також заявив, що “удар носив явно цілеспрямований характер”.

За даними “Бази”, Рогозін дістав осколкове поранення м’яких тканин голови, проникаюче осколкове поранення сідниць, а також проникаюче осколкове поранення лівого стегна.

Водночас видання “SOTA” повідомляє, що Рогозіна поранили в ресторані “Шеш-беш” у Донецьку, де він відзначав день народження.

За даними видання, поранено також так званого “главу уряду ДНР” Віталія Хоценка, а його охоронця і ще одну людину вбито.

Пізніше прес-секретар Хоценка підтвердила ТАСС, що той поранений, загрози життю немає.

Передісторія:

15 липня Путін звільнив з посади голови “Роскосмосу” Дмитра Рогозіна, який обіймав цю посаду останні чотири роки. На його місце призначено Юрія Борисова. За даними джерел видання “Медуза”, Рогозін мав перейти на роботу до адміністрації російського президента.

ЗМІ писали, що росіяни під нову анексію територій України можуть створити “Кримський федеральний округ”, очолити який міг Рогозін. Однак цього не відбулося

Андрій Власенко