Ми уже повідомляли про непоодикі спроби чоловіків призовного віку втекти за кордон, скориставшись фальшивими документами. Фіктивні довідки про інвалідність, багатодітність, закордонне студентство вираховувалися не раз за цих 10 місяців прикордонниками Могилів-Подільського загону.

І знову на Одещині затримали чоловіка, який аби перетнути державний кордон України видавав себе за багатодітного батька. Він намагався надурити прикордонників фейковими документами.

Про це повідомив начальник прес-служби Ізмаїльського прикордонного загону Південного регіонального управління ДПСУ Ігор Перегняк.

Цього слабкодухого 35-річного чоловіка затримали у пункті пропуску “Рені”. Він так хотів виїхати, що “купив” собі дітей.

Громадянин України пред’явив прикордонникам свідоцтва про народження на трьох дітей. Як виявилося, документ доньки – справжній, а свідоцтва її молодших братиків-близнюків – високоякісна фальшивка, розпізнати яку вдалося за допомогою технічних засобів прикордонного контролю.

Чоловік зізнався, що документи на вигаданих синів він придбав у знайомого за 3 тис. дол., а дочка залишилась в Україні з дідусем.


Про цей факт прикордонники повідомили співробітникам Національної поліції, вирішується питання щодо початку кримінального провадження за використання завідомо підроблених документів (ст. 358 Кримінального кодексу України).

Як ми уже повідомляли, з початку повномасштабного вторгнення окупаційної російської армії на територію України, деякі чоловіки призовного віку намагаються перетнути кордон та порушити закон, ховаючись від мобілізації. Так, влітку на кордоні спіймали двох чоловіків при спробі виїхати в Польщу, вони грали з прикордонниками у хованки але програли.

Нещодавно троє молодих чоловіків вночі намагалися потрапити до Молдови. Прикордонникам вони казали, що шукали отару овець. "Чабанів" затримали поблизу села Кубей Болградського району.

На інших пунктах пропуску виявляли чоловіків, переодягнутих в жіночий одяг та схованих у валізах.

Вадим Снігур