Україна може бути виключена зі складу Європейського футбольного союзу (УЄФА) та Міжнародної футбольної федерації (ФІФА). Організації пригрозили санкціями щодо нашої країни через нібито спроби третіх осіб організувати проведення виконавчого комітету Української асоціації футболу (УАФ) з метою висловити недовіру президенту Андрію Павелку.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook проінформував віцепрезидент УАФ Олег Протасов. Легендарний гравець київського “Динамо” навів листи з ФІФА та УЄФА, в якому ті розкритикували тиск на членів УАФ та нагадали про правила міжнародного футболу.

“Я інформував міжнародні футбольні органи про наміри третіх сил здійснити буквально рейдерське захоплення влади в українському Будинку футболу. Очікується, що заплющувати очі на спроби провести незаконні вибори в УАФ світова футбольна спільнота не може і не буде. І справа не в Павелку чи в Протасові. Справа в тому, що членство національних футбольних асоціацій у міжнародних органах гарантується незалежністю діяльності національних футбольних структур. Будь-яке порушення цього правила “може призвести до призупинення членства УАФ у ФІФА та УЄФА”. На цьому наголошують самі організації у листі”, – стверджує Протасов.

Як відомо, датою організації виконкому було 20 грудня, проте жодних повідомлень про спроби його провести не було.

Раніше відомий спортивний журналіст Ігор Циганик звинуватив президента УАФ Андрія Павелка у тому, що він нібито шантажує Україну. Функціонеру раніше вручили підозру у присвоєнні 26,5 мільйонів гривень. Зазначимо, що президент ФІФА Джанні Інфантіно став об’єктом тролінгу з боку українців після фіналу ЧС-2022.

Вадим Снігур