Глухонімий правнук Йосипа Сталіна, який зажив скандальної слави, Селім Бенсаад звернувся до російського президента, воєнного злочинця, Володимира Путіна з пропозицією реабілітувати “червоного” диктатора. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Бенсаад стверджує, що проти Сталіна була розгорнута “інформаційна війна”, “розлюднення”, створення образу “кривавого диктатора”, тирана та вбивці. Певно цьому Селіму ніхто не розповідав про мільйони безневинно вбитих українців та інших громадян СРСР під час сталінських репресій у 1932-1937 роках. Про голодомор, справи лікарів, воєначальників, зрадників, шпигунів, ворогів народу, митців, репресії та Гулаги.

Бо він звинуватив у “посмертному цькуванні” Сталіна, а також у реабілітації “бандерівців” Микиту Хрущова. Саме зараз, коли в Росії зашкалює рівень ненависті до українців, якийсь не дуже переконливий “внучок” підкидає ще однин новий антиукраїнський месидж. Навіть два в одному. Дідуся цькував українець Хрущов, який реабілітовував бандерівців.

Все, як по нотах, фон підсилено ще одним “распятим мальчіком”. Адже до цього в Росії екстремісти вже пропонували повернути останки Сталіна в Мавзолей. І у своїх агресивних промовах російський президент, такий самий ввоєнний злочинець, як і репресований “червоний диктатор”, Володимир Путін часто посилається на радянське минуле, зокрема на авторитет Йосипа Сталіна, виправдовуючи вторгнення в Україну.

І досі у самій Росії репресії в СРСР, спрямовані проти окремих націй і груп населення, не вважають злочинами, а останнім часом цим навіть пишаються. І з піною на губах кричать, “що можуть повторіть!”. Це вже стало основою рашистьскої національної ідеї. Назад в криваве минуле, до терору, злиднів, чорних воронків і тотального страху за металевою завісою.

Експерти погоджуються, що Кремль проводить політику відродження СРСР. Зі всіма антигуманними атрибутами сталінського режиму. Аж до ГУЛАГІВ та розстрілів без суда та слідства. Зокрема, депутати Держдуми збирали підписи громадян Росії і мешканців окупованих територій за повернення кордонів Росії станом на 1945-1991 рр.

Офіцери СБУ знайшли на позиціях окупантів у Київській області коробки з радянськими паспортами, які загарбники мали намір роздавати українцям. Також в Росії пропонували повернути радянський прапор замість національного “триколора”.

У своїй риториці рашистські пропагандони орієнтуються переважно на старше покоління, що безнадійно ностальгує за своєю молодістю у СРСР. Хоча підступно мовчить, що це звичайнісінька ілюзія. Повернення до СРСР у форматі хрущовської відлиги та брежнєвської стабільності вже ніколи не буде. Всі ресурси вже вкрадені та розподілені між кремлівською верхівкою. На рабів, загнаних у стійло зомбірашен націонал патріотів, грошей у видатках не передбачено. Мовляв, завоюємо Україну і заживемо набагато краще. Зрозуміло, що внук Сталіна просто суперовий хід ідеологічної машини поліцейського кремля, який веде свій народ у пріву нереально жорсткої воєнної диктатури. Але це його вибір.
А кожна українська родина не з телевізора знає, що таке сталінський режим. І що таке репресії та геноцид. Тому, селіме-бей, це не до нас.

Анатолій Петраченко