Як зазначають у відомстві, у листопаді поточного року споживча інфляція в області склала 0,6%, тоді як в цілому по Україні – 0,7%.

Впродовж місяця в регіоні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,1%. Найбільше (на 7,3%) подорожчали яйця. На 2,7–1,1% зросли ціни на безалкогольні напої, кисломолочну продукцію, рис, молоко, рибу та продукти з риби, птицю, сало, масло, сир і м’який сир (творог).

Водночас, на 7,8–1,1% подешевшали фрукти, соняшникова олія, продукти переробки зернових, овочі, свинина, цукор. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 0,7%, у т.ч. на алкогольні напої – на 1,0%, тютюнові вироби – на 0,5%. Одяг і взуття подешевшали на 0,3%, зокрема, одяг – на 1,1%, водночас взуття подорожчало на 0,3%. Ціни на транспорт зросли на 0,7% в основному через подорожчання палива та мастил на 1,2%. У сфері зв’язку ціни зросли на 0,9%, що пов’язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 21,9%.

Безпричинна війна терористичної росії проти народу України добралася до гаманця кожного вінничанина. Але подолян не зломати ні ракетними обстрілами, ні цінами, бо вони налаштовані на Перемогу.

Василь Головко