І цей повторний російський наступ на Україну може бути неминучим вже весною  наступного року. У ФРН прогнозують, що окупаційні війська відновлять наступ у квітні 2023 року. Про це пише Kreiszeitung.

Зазначається, що є два сценарії, за якими можуть діяти окупанти. За першим сценарієм, армія РФ наступатиме на підконтрольну Україні частину Донбасу. У цьому Росії може допомогти самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який розмістить на кордоні з Україною тисячі своїх військових. За цим сценарієм, сили ЗСУ значно послабляться, оскільки їм доведеться розділитися на два фронти: відбивати наступ з півночі та зі сходу.

Водночас, за оцінками німецьких аналітиків, Лукашенко не вступить безпосередньо у війну. Білоруський диктатор може щонайбільше розгорнути армію для погрозливих жестів. Адже метою Москви за першого сценарію буде повне взяття під свій контроль Донбасу.

Про другий сценарій, який поки що не озвучений, можна лише здогадуватись. Можливо, це буде повторний удар по Києву. І саме тому ворожі ДРГ зараз шукають слабину в нашій обороні на Сумщині та Чернігівщині. Генштабу ЗСУ є над чим подумати.

Сергій Бойчук