Яковенко в ефірі “Еспресо” пояснив, що наразі не бачить причини та можливості віддавати наказ про виведення військ з України.. За словами експерта, його здивувало, що російська влада так не відреагувала на звільнення Херсона. В даний час в кремлі задовольняються якимись мікроперемогами на донбасі, нарощують резерви, мобілізують зеків, сподіваються на Лукашенка.

“Я можу впевнено сказати, що Путін не віддасть наказ про виведення військ з території України, принаймні я не бачу такої можливості. Є досить неприємна для мене новина: російський публічний простір, російський телевізор, російська влада практично не відреагувала на звільнення Херсона. Я думав, що це буде удар доволі потужний. Російський телевізор, російська влада цей удар витримали досить легко”, – зазначив Яковенко.

На його думку, зараз питання в тому, наскільки серйозним ударом стане звільнення окупованого Криму. Півострів має велике значення для Росії.


"Я думаю, що цей удар путінський режим усе ж таки не зможе витримати так легко, бо ж Крим – це абсолютно знакове явище й так легко проковтнути звільнення Криму, як проковтнули звільнення Херсона, певно, режим не зможе", - підсумував соціолог.

Як ми уже повідомляли, Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час візиту Зеленського заявив, що Путін не планує припиняти війну проти України, але він програє.

Однак, The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела у російській розвідці вказує, що Путіна дезінформують про реальний хід війни в Україні. Зокрема, він отримує спотворену картину про ситуацію. Тому прогнозувати його дії ближчим часом - марна справа. Хоча загальні тенденції в коридорах російської влади та в зомбоящиках вказують, що оптимізму там мало. А ще один опозиційний російський політолог, Андрій Піонтковський, вважає, що Путіна чекає поразка у війні і трибунал, тому що у президента РФ забракне сміливості пустити собі кулю в скроню.

Василь Головко