Їх уклали з дочірнім підприємством “Альтернативна енергія” КП “Вінницяобтеплоенерго”, не зважаючи на те, що підприємство не готове до постачання тепла.

На своїй сторінці у соцмережах Володимир Майстришин опублікував таке звернення до головних лікарів медзакладів Вінниці.

“Ви сьогодні отримали офіційне повідомлення ТОВ “ВІНТЕА” про припинення теплопостачання для потреб Ваших закладів з 1.02.18 року силами нашого підприємства в зв’язку із відсутністю будь-яких законних шляхів для надання послуг з нашого боку і для їх приймання та оплати збоку підпорядкованих Вам закладів.

Заздалегідь приношу вибачення за можливі наслідки в середині зими, але приймати участь у процедурах, які заздалегідь є протиправними та містять ознаки правопорушень ми не маємо права. Не ми цю ситуацію створили і не нам нести за це відповідальність.

В ситуації, яка склалася, є єдиний законний та правомірний вихід із ситуації, яка була створена штучно та безпідставно :

у терміновому порядку провести переговорну процедуру, зобов’язати ТОВ “ВІНТЕА” взяти у ній участь, як єдине ЗАКОННЕ джерело тепла у даній тепловій мережі.

P.S. Ми ознайомлені та володіємо інформацією, що директор новоствореного підприємства “Альтернативна енергія” Розборський О. Ф. до тендерних пропозицій надає листи зі своїм підписом, в яких стверджує про технічну готовність цього підприємства до постачання тепла. Від імені групи наших юристів офіційно повідомляю Вас, що листи з його підписом про наявність у його підприємства технічних можливостей є завідомо неправдивими, такими що не відповідають реальним обставинам, а такі дії керівника дочірнього підприємства мають стати предметом розслідування відповідних служб. Більше того Ви обізнані, та Ваші юристи мають Вам надати інформацію про те, що офіційно документу про введення до експлуатації потужностей котельні ДП немає. Відповідно, рішення обласної ради про встановлення тарифу для ДП є безпідставним до моменту введення котельні комунального підприємства в експлуатацію та проведення випробувань, як і немає проектного рішення на роботу якоїсь іншої котельні в тепловій мережі Ваших закладів.”

Вже наступного дня у прес-клубі він пояснив журналістам ситуацію так:

“Ми — приватна компанія, котра завжди продавала тепло за найнижчим тарифом — на відсотків 25-30. Ми хотіли бути конкурентними. Владі захотілося вирівняти це і запровадити у всіх однакові тарифи. Взагалі “Віноблтеплоенерго” має найвищий тариф на тепло і транспортування в Україні. Ми пропонуємо на 500 гривень дешевше. Я все ж сподіваюся, що законодавство України працює і у Вінниці. Методи боротьби з нами, як з “неугодними” полягали в тому, що нам не продовжили оренду приміщення, не продовжили право користування земельними ділянками, не підписали договір транспортування. Цього року ми звернулися до антимонопольного комітету і договір транспортування нам продовжили за його вимогою. А те, що “Вінницяоблтеплоенерго” утворили “дочку” навмисно, щоб нас витіснити з ринку — це ноу-хау по-вінницьки. Наслідки відчутні. Тепер Барська районна лікарня, котрій постачає тепло “Віноблтеплоенерго” змушена платити за тепло значно дорожче. Ми не кажемо, що відключимо тепло. Ми будемо подавати його на технологічно низькому рівні, щоб зменшити свої витрати. Але у головних лікарів є можливість укласти з нами угоду і продовжити на цей рік працювати по найнижчому тарифу в області. Якщо цього не зробити за три дні, то тепла в лікарнях не буде. Сьогодні ми витрачаємо близько 30 тисяч гривень на день на тепло у тих лікарнях, де договори вже закінчені. Після 1 лютого це вже буде 100 тисяч гривень на день і ми не можемо це фінансувати.”