Щоб потоваришувати з тотемною твариною нового року Чорним Водяним Кроликом, варто продумати новорічне свято до дрібниць. Зокрема, і що має бути на столі на Новий рік.

Чорний водяний кролик не любить надмірностей, проте при цьому любить шик. Тому варто приділити увагу сервіруванню: використовуйте льняну або бавовняну скатертину, оскільки синтетика не для нового тотему. Поставте на стіл найкращий посуд.

Не варто готувати рибу та морепродукти. Якщо хочеться рибного, то можна подати у форматі закусок, але не як головну страву.

Гострі сири, приправи та соуси краще не ставити на стіл.

Зараз не час для вишуканого дорогого  алкоголю, тому хвалитися достатком пляшок із міцним спиртним не варто. Обирайте для святкування вино. Можна небагато горілки.

Також Кролик не любить шипучі та газовані напої, тому лимонади краще замінити соком, компотом чи морсом. Бажано, щоби напої були ароматизовані.

Покровитель року не насититься легкими салатами овочевими, тому варто приготувати ситні страви з додаванням м’яса, копченостей, сирів. Для заправки підійдуть домашній майонез чи сметанний соус.

М’ясні нарізки – найкращий вибір для новорічного столу 2023 року. Відмінним рішенням стануть м’ясні рулети з млинців або лаваша. Також Кролик оцінить канапе з копченостями, закуски з фаршем, сиром та яйцями.

Головною стравою має бути м’ясо. Приготувати можна по-різному: посмажити шашлик, приготувати стейки або запекти птаха в духовці з фруктами, картоплею та овочами.

А що на десерт? Кролик – не ласун, тому не варто готувати дуже солодкі страви. Важливо, щоб у десерті були використані м’які види сирів, молочні продукти, горіхи та екзотичні фрукти.

Цю новорічну ніч краще провести у сімейній домашній атмосфері.

Василь Головко