В окупованому Сімферополі затримано племінника Кадирова Хасана Ібрагімова, який був призначений “смотрящим” у Херсонській та Запорізькій областях. Разом з ним затримані четверо силовиків з Чечні.

Як повідомляє Telegram-канал Baza, їх підозрюють у побитті хлопця в ресторані – він заступився за свою дівчину, яку один із кадирівців схопив за сідниці.

Четверо лейтенантів і один заступник командира загону СОБР “Ахмат” приїхали до Сімферополя, щоб купити чорний “Ленд Крузер”. Увечері вони вирішили відпочити в клубі “Монро”. Під час відпочинку один з чеченців дозволив собі грубо розпустити руки – він схопив за сідниці незнайому відвідувачку. Це побачив її хлопець і пішов розбиратися.

В результаті чоловіки виволокли хлопця на вулицю і там просто почали бити. За словами очевидців, охорона закладу ніяк не заважала бійцям. Дісталося і дівчині, до якої вони чіплялись – вона намагалася розняти бійку, але у неї нічого не вийшло.

Заспокоїти чоловіків змогли лише місцеві поліцейські, і то не відразу – один з чеченців вдарив поліцейського ногою при затриманні, довелося застосовувати балончик. На бесіді зі слідчими підозрювані пішли у відмову, проте всі їхні дії потрапили на камери відеоспостереження.

Як ми уже повідомляли, нещодавно керівник Чечні Рамзан Кадиров надіслав свого племінника Хасана Ібрагімова на тимчасово окуповану територію півдня України. Кадиров таким чином хоче поширити свій вплив, а також долучитися до пограбування регіону.

За словами міського голови Мелітополя, Хасан був у Чечні міністром аграрної політики. На думку Федорова, Ібрагімов прибув, щоб допомогти вкрасти українське зерно. Хасан за дорученням Кадирова буде тримати в страху місцеве населення, а також контролювати, щоб “гроші надходили в правильну кишеню”. В принципі, так воно і сталося. Бандити зі зброєю в руках і надалі тероризуватимуть мирне населення. Дочекались, кримчани?

Сергій Бойчук