Начальник ОВА Сергій Борзов передав сучасні ноутбуки двом мамам з-поміж вимушених переселенців – Юлії  Гвоздь зі Слов’янська, що на Донеччині, та Вікторії Макаровій з Херсона. Вони мешкають в  гуртожитку Центру професійно-технічної освіти №1, який з перших днів війни дає прихисток для ВПО.

«У кожної родини переселенців своя історія переїзду на Вінниччину. Але життя дітей під час війни має бути повноцінним, особливо щодо освіти. Робимо усе, аби майбутнє покоління українців могло вчитися!», – сказав Сергій Борзов.

Серед побажань переселенців, які вони висловили минулих вихідних під час візиту Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук, якраз була згадана необхідність закупки ноутбуків для дистанційного навчання дітей.

Одна з мам, які отримали ноутбук, Юлія переїхала сюди з молодшою донькою Мирославою, яка навчається онлайн у четвертому класі своєї школи у Слов’янську, тож дуже потребує такої техніки.

А переселенка Вікторія Макарова приїхала з Херсона у травні разом зі своєю родиною і чотирма котами. Син Вікторії – Микита Макаров зустрів своє 17-річчя вже у Вінниці, закінчив 11-й клас дистанційно і вступив до Херсонського аграрного університету, який на час війни переїхав до Кропивницького. Це йому для онлайн навчання необхідний ноутбук.

Родини переселенців подякували за увагу до їхнього прохання.

Василь Головко