Жеваго затримали в Куршавелі. Номер, який він знімав коштує від 1000 до 2500 євро за добу. А в Україні бізнесшахрая вже богзна скільки років підозрюють в розтраті 113 мільйонів доларів його банку “Фінанси та кредит”. У цій ситуації просто посалити його до української в’язниці – це всерівно, що погладити по голівці.

Адже тих 113 мільйонів доларів – гроші вкладників банку. Тобто, він кинув на гроші декілька тисяч українців. Зокрема і вінничан, які несли свої заощадження у відділення фінустанови на вулиці Соборній в приміщенні синагоги. Ці депозити власник банку, як з’ясувалося,  вкладав у розвиток своєї бізнесімперії: в “Росаву”, “Краз” та інші потужності. Ось так “Фінанси та кредит” збанкрутували, а вкладники залишились при своїх інтересах, хоча кожен акуратним почерком написав свою фінансову претензію і особисто вручив тодішньому керівникові банку.

Яка всім обіцяла, що гроші повернуть. Суми у людей були вкрадені чималі. Знаю осбисто багатьох вінничан, в яких Жеваго вкрав від 50 до 100 тисяч доларів.

Люди несли гроші в банк, адже це нормальна практика для цивілізованої країни – не тримати гроші під матрацом, а зберігати їх в банку. От тільки рівень цивілізованості держави, в якій чиновники стали заодно з бандитами, виявився нульвоим.

Бо, якимось дивним чином олігарх Жеваго за влади Порошенка зумів відмазатись від покарання, і продовжував жирувати на вкрадених у вкладників банку грошах. Не берусь стверджувати, що до цієї генальної банківської афери була причетна і експрезидентська банкірша Гонтарєва. Але компетентні посадовці впевнені, що це була багатоходівка за участі вищих чинів української влади.

Тому, хочу звернутися до ДБР: “Куди нести копії свох фінансових претензій до банку “Фінанси та кредит”, читай пана Жеваго вінницьким вкладникам, яких він кинув на бабки?”

Тільки не треба розповідати, що в нього зараз вже немає таких грошей. В нього є достатньо майна, щоб розрахуватися з кожним обманутим вкладником.

Шановні вінничани і українці, яких ошукав Жеваго, треба об”єднуватись і вимагати від злодія повернення своїх грошей. Залишайте ваші пости під цією публікацією. Переконаний, що кожен вкладник колишнього банку “Фінанси та кредит”, якому ДБР допоможе повернути свої гроші, вкрадені олігархом Жеваго, не пошкодує десятини на ЗСУ, реальну гарантію справедливості в Україні.

Анатолій Петраченко,
вінничанин