Поліцейські Вінниччини викрили зловмисницю за підозрою у крадіжці грошей з банківської картки

1 січня поліцейські відділу поліції № 3 Вінницького районного управління встановили особу жінки, яка, скориставшись відсутності паролів доступу до картки, на власний розсуд витрачала наявні на рахунку кошти.

До поліції надійшло повідомлення від 45-річного жителя Вінницького району про зникнення грошових коштів з його банківської картки, яку він випадково забув біля банкомата в смт Літин. Заявник розповів, що з його рахунку зникли грошові кошти в сумі 3600 гривень.

Зі слів начальника відділу поліції № 3 Вінницького районного управління поліції Ігоря Чебана, декілька днів тому потерпілий після зняття коштів з банкомата забув забрати свою картку. Згодом чоловікові почали находити повідомлення про списання коштів.

В ході проведення розшукових та слідчих дій працівники поліції встановили, що неповнолітні діти, які виявили картку, передали її матері. 42-річна мешканка Вінницького району скориставшись відсутності паролів доступу витрачала кошти, які були на рахунку, на власний розсуд.

Банківську картку у зловмисниці вилучено.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за крадіжку. Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення жінці про підозру.

У поліції попереджаюит, аби не стати потерпілими від злочинних дій, обов’язково встановлюйте та не розголошуйте пароль для доступу до своїх банківських карток. У разі зникнення банківської картки негайно заблокуйте її за допомогою мобільних додатків або служби безпеки банківських установ.