Виявилося, що 20-річний водій служби таксі з Хмельницького отримав замовлення на поїздку до Вінниці від місцевого жителя. Протягом усієї подорожі пасажир поводив себе підозріло та не спілкувався. Близько опівночі вони в’їхали до обласного центру. Хмельничанин повідомив кермувальнику, що за поїздку розрахується його знайома, коли вони приїдуть за вказаною адресою. Прибувши на місце, зачекали кілька хвилин, але до пасажира так й ніхто не вийшов. Тоді водій повернувся до чоловіка, який сидів позаду нього, та попросив розрахуватися. В цей час у руках пасажира він помітив мотузку, яку той, не гаючи часу, накинув на його шию та почав душити. Потерпілий не розгубився. Неподалік на дорозі він помітив проблискові маячки поліцейської автівки й почав рухатись в її напрямку. Зрозумівши, куди прямує перевізник, правопорушник відкрив дверцята та вистрибнув з автомобіля”, – йдеться у повідомленні поліції.

Постраждалому викликали швидку медичну допомогу. Надалі правоохоронці доставили зловмисника до відділу поліції, де встановили його особу. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 22-річний мешканець Хмельниччини.

Чоловіка затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст.15 п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство). За такий злочин затриманому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.